Лiкар.iнфонд

Лiкар.iнфонд
Home / Реформы и Инициативы / Інформація для ЗМІ щодо участі...
16.11.2011

Інформація для ЗМІ щодо участі уповноваженого президента з прав дитини Юрія Павленка у засіданні Громадської консультативної Ради з питань захисту прав дитини

1. Назва заходу
Засідання Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини.

2. Дата і час проведення заходу
17 листопада 2011 року. Початок роботи з 10.00.
Реєстрація учасників з 9.30.

3. Місце проведення заходу
м. Київ, вул. Госпітальна, 12,  "Президент Готель", Конференц–центр.

4. Головні категорії учасників заходу
До складу Громадської ради увійшли представники Всеукраїнських громадських організацій, міжнародних фондів та представництв, релігійних конфесій, які послідовно працюють в Україні на розвиток прогресивних моделей реалізації прав дітей, зокрема, права дитини на виховання в сім’ї та  всебічних розвиток.

5.Характеристика суспільно-політичного та соціально-економічного значення заходу

20 листопада 2011 року відзначається 22-а річниця прийняття Генеральною Асамблеєю ООН  Конвенції про права дитини. Для України Конвенція набула чинності 27 вересня 1991 року.

Традиційно в день прийняття Конвенції у світі відзначається Всесвітній день дитини. У 2002 році на Всеукраїнському Форумі неурядових організацій було започатковано проведення 20 листопада в Україні Дня спільних дій в інтересах дітей.

Сьогодення вимагає зміни акцентів у підходах до захисту прав дітей – будь-яка діяльність має бути у найкращих інтересах дітей. Перегляду потребує процедура реалізації в Україні таких прав дитини як право бути вислуханою і почутою, право на захист від дискримінації, захист від насильства тощо.

Незаперечним є внесок громадянського суспільства у справу захисту прав дитини в Україні. Низка громадських організацій та фондів є основними партнерами Уряду у сфері забезпечення благополуччя дітей, захисту їх прав, підтримки сімей з дітьми.  Питання створення в нашій країні інституту Уповноваженого з прав дитини було поставлено  також громадськими організаціями.

На виконання п. 6 Положення про Уповноваженого Президента України з прав дитини розпорядженням Глави Адміністрації Президента України від 14.11.2011 р. № 105 створена  Громадська консультативна рада з питань захисту прав дитини.

Перше засідання Громадської ради відбудеться 17 листопада 2011 року напередодні Дня спільних дій в інтересах дітей.

В центрі уваги учасників – питання діяльності Громадської ради, її завдання та пріоритети, формування секцій за напрямами діяльності, обрання керівників секцій та планування роботи Громадської ради.

6. Очікувані результати заходу
Об’єднання  громадських організацій  навколо ідеї створення Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини  засвідчує спільність поглядів влади  і громадськості та  єдине бажання досягти системних і кардинальних змін в державній політиці заради реального покращення якості життя дітей. Діяльність Громадської ради спрямована на  проведення постійних консультацій Уповноваженого Президента України з прав дитини з громадськістю  та  ведення відкритих дискусій з  актуальних питань у сфері захисту прав дітей.

Очікуються  схвалення плану дій Громадської ради  на 2012 рік.

7. Контактні дані виконавця та відповідального за підготовку матеріалів до заходу

Савчук Інна Вікторівна,

Представник Уповноваженого Президента України з прав дитини

тел. + 380 44 255 76 75

моб. тел.  + 380 50 583 83 35

isavchuk@apu.gov.ua

Волинець Людмила Семенівна

Керівник Управління забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини

тел.           + 380 44 255 64 45

моб. тел.  + 380 50 513 38 01

volynets@apu.gov.ua