Лiкар.iнфонд

Лiкар.iнфонд
Home / Благотворительность в Украине / Україна приєдналася до проекту...
15.06.2012

Україна приєдналася до проекту «Озеленімо планету разом»

Україна приєдналася до проекту «Озеленімо планету разом», який з 2007 року реалізовується Фондом Ів Роше за допомогою локальних громадських та екологічних організацій у 20 країнах світу. У кожній країні проект відіграє дуже важливу роль у збереженні біорізноманіття.

Місцем посадки дерев в Україну були обрані Бродівський та Жовківський райони Львівської області. Протягом трьох років Україна зробить значний внесок у реалізацію проекту «Озеленімо планету разом» і досягнення його головної мети - 50 мільйонів дерев по всьому світу. А саме: 200 000 саджанців сосни і дуба червоного, висаджених у рамках цього проекту в нашій країні, за кілька років перетворяться на 40 гектарів молодого лісу, зайнявши місце розорених нині сільськогосподарських угідь, які вже давно перестали приносити користь людям.

У квітні, коли кліматичні умови найбільш цьому сприяють, перші 70 000 саджанців були посаджені працівниками Бродівського лісництва за допомогою співробітників марки Yves Rocher, волонтерів Міжнародного благодійного фонду "Україно! Я за тебе!" та учнів «шкільного лісництва». А 30 і 31 травня для офіційного відкриття проекту «Озеленімо планету разом» Україну відвідав Жак Роше - почесний президент Фонду Ів Роше під егідою Інституту Франції та директор групи Ів Роше з довгострокового розвитку:

"Марка Yves Rocher активно розвивається на ринку України, особливо протягом останніх двох років. Відкриття нового ареалу посадки дерев стало можливим в першу чергу завдяки активній підтримці клієнтів і партнерів марки в Україні. І я особисто дуже радий цьому, адже, висаджуючи дерева, ми не тільки робимо нашу планету прекраснішою, ми створюємо екологію майбутнього для наших дітей».

Святкове відкриття проекту не обмежилася виступом президента Фонду Ів Роше. Гості заходу - представники ЗМІ, переможці та фіналісти вокального талант-шоу «Голос країни», співробітники Марки Yves Rocher і волонтери фонду "Україно! Я за тебе!"- взяли активну участь у посадці 100 кущів і близько 50 дерев на території парку «Вербовий гай» на Дніпровській набережній Києва, не словом, а ділом долучившись до проекту.

На сьогоднішній день уже більше 17 мільйонів дерев посаджено у 20 ареалах по всьому світу: Індії, Бразилії, Сенегалі, Буркіна-Фасо, Мадагаскарі, Мексиці, Ефіопії, Австралії, Франції, Марокко, Гаїті, Еквадорі, Китаї, Португалії, Росії, Німеччині, Польщі

«Проект Фонду Іва Роше - наймасштабніший проект із посадки дерев із досі реалізованих в Україні. Кожне дерево, посаджене в рамках цього проекту, дбайливо вирощене та збережене лісниками, буде приносити користь протягом довгих десятків років. Це неоціненний внесок в екологію заради майбутніх поколінь», - говорить Олексій Мушак, голова правління фонду «Україно! Я за тебе!».

http://www.ufb.org.ua/sektor-blagodijnosti/blagodijni-organizacii/novini-v-ukraini-blagodijnix-organizacij.htm?id=1783