Лiкар.iнфонд

Лiкар.iнфонд
Home / Благотворительность в Украине / "Тиждень добра" у Миколаєві
28.03.2012

"Тиждень добра" у Миколаєві

У неділю в Молодіжному центрі відбулося засідання оргкомітету загальноміської добровольчої акції «Весняний тиждень добра 2012». Акція проводиться під егідою соціальної ініціативи «Благодійний сезон», в рамках Всесвітнього Дня Молодіжного Служіння. У Миколаєві акція проводиться вже вшосте.

Пріоритетними напрямками «тижня добра» в цьому році визначені: надання посильної допомоги ветеранам та одиноким літнім людям, а також проведення заходів з благоустрою міста. «Весняний тиждень добра» пройде з 21 по 28 квітня 2012 року.

Стартує акція прес-конференцією 20 квітня в 11-00 год., в малому залі міськвиконкому. На ній громадськості буде представлений «Календар подій», де кожен городянин зможе знайти щось прийнятне добру справу, куди можна прикласти власні зусилля.

Зараз оргкомітет ВНД веде підготовку до початку інформаційної кампанії та запрошує всіх охочих приєднатися до акції.

Довідка.

Загальноміська соціальна ініціатива «Благодійний сезон». Її мета - формування культури благодійності, розвиток міжсекторного соціального партнерства, об'єднання добровольчих ініціатив громадян з можливостями влади та підтримці бізнесу для створення сприятливого соціального середовища.

В рамках «Благодійного сезону» здійснюються різні заходи, спрямовані на залучення городян до вирішення конкретних проблем і досягненні суспільно-корисного результату. Візитні картки сезону: конкурс «Благодійник року», добровольча акція «Весняний тиждень добра», благодійна акція «Осінній тиждень добра», Бал добровольців, Конкурс соціальної реклами

Всесвітній День Молодіжного Служіння - це глобальна подія ініційовано провідними міжнародними організаціями (Програма Добровольців ООН, Міжнародна Асоціація добровольчих Зусиль, Світовий Банк та ін) І з 2000 р. щорічно проводиться з метою визнання вкладу молоді у вирішення проблем суспільства за допомогою молодіжного добровільного служіння.

Весняний Тиждень Добра, як тиждень добровольців, в Миколаєві проводиться з 2006 року в третю або четверту тиждень квітня для залучення найбільшої кількості громадян різного віку, і. особливо, молоді в добровільну участь у весняних соціальних та екологічних діях. З метою залучення уваги громадськості до назрілої потреби суспільства у створенні системи організаційних і правових умов для підтримки добровольчої діяльності.

Ганна Долуда

http://www.ufb.org.ua/sektor-blagodijnosti/blagodijnist-biznesu/news_business_in_ukraine.htm?id=1457